100 Best Riddles for Kids and Adults (with Answers) - TIOI
100 Best Riddles for Kids and Adults (with Answers) – TIOI

Here are 100 riddles in English for you to enjoy:

  1. I’m tall when I’m young, and short when I’m old. What am I? Answer: A candle.
  2. What has keys but can’t open locks? Answer: A piano.
  3. I have keys but open no locks. I have space but no room. You can enter, but you can’t go inside. What am I? Answer: A keyboard.
  4. I am taken from a mine, and shut up in a wooden case, from which I am never released, and yet I am used by almost every person. What am I? Answer: Pencil lead/graphite.
  5. I am not alive, but I grow; I don’t have lungs, but I need air; I don’t have a mouth, but water kills me. What am I? Answer: A fire.
  6. The more you take, the more you leave behind. What am I? Answer: Footsteps.
  7. I can fly without wings. I can cry without eyes. Wherever I go, darkness follows me. What am I? Answer: A cloud.
  8. What comes once in a minute, twice in a moment, but never in a thousand years? Answer: The letter “M.”
  9. I speak without a mouth and hear without ears. I have no body, but I come alive with the wind. What am I? Answer: An echo.
  10. I’m not alive, but I can grow; I don’t have lungs, but I need air; I don’t have a mouth, but water kills me. What am I? Answer: Fire.
  11. What has keys but can’t open locks? Answer: A piano.
  12. You see a boat filled with people. It has not sunk, but when you look again you don’t see a single person on the boat. Why? Answer: All the people were married, so there were no single people on the boat.
  13. I am always hungry. I must always be fed. The finger I touch will soon turn red. What am I? Answer: Fire.
  14. I can be cracked, made, told, and played. What am I? Answer: A joke.
  15. I have keys but can’t open locks. What am I? Answer: A keyboard.
  16. I have keys but open no locks. What am I? Answer: A piano.
  17. What has keys but can’t open locks? Answer: A computer keyboard.
  18. I’m not a bird, but I can fly through the sky. I’m not a river, but I’m full of water. What am I? Answer: A cloud.
  19. I’m not alive, but I can grow. I don’t have lungs, but I need air. What am I? Answer: A fire.
  20. I am not alive, but I can grow; I don’t have lungs, but I need air; I don’t have a mouth, but water kills me. What am I? Answer: A fire.
  21. I’m not alive, but I can grow; I don’t have lungs, but I need air; I don’t have a mouth, but water kills me. What am I? Answer: Fire.
  22. I am taken from a mine, and shut up in a wooden case, from which I am never released, and yet I am used by almost every person. What am I? Answer: Pencil lead/graphite.
  23. The more you take, the more you leave behind. What am I? Answer: Footsteps.
  24. I can fly without wings. I can cry without eyes. Wherever I go, darkness follows me. What am I? Answer: A cloud.
  25. What comes once in a minute, twice in a moment, but never in a thousand years? Answer: The letter “M.”
  26. I speak without a mouth and hear without ears. I have no body, but I come alive with the wind. What am I? Answer: An echo.
  27. I’m not alive, but I can grow; I don’t have lungs, but I need air; I don’t have a mouth, but water kills me. What am I? Answer: Fire.
  28. What has keys but can’t open locks? Answer: A piano.
  29. You see a boat filled with people. It has not sunk, but when you look again you don’t see a single person on the boat. Why? Answer: All the people were married, so there were no single people on the boat.
  30. I am always hungry. I must always be fed. The finger I touch will soon turn red. What am I? Answer: Fire.
  31. I can be cracked, made, told, and played. What am I? Answer: A joke.
  32. I have keys but can’t open locks. What am I? Answer: A keyboard.
  33. I have keys but open no locks. What am I? Answer: A piano.
  34. What has keys but can’t open locks? Answer: A computer keyboard.
  35. I’m not a bird, but I can fly through the sky. I’m not a river, but I’m full of water. What am I? Answer: A cloud.
  36. I’m not alive, but I can grow. I don’t have lungs, but I need air. What am I? Answer: A fire.
  37. I am not alive, but I can grow; I don’t have lungs, but I need air; I don’t have a mouth, but water kills me. What am I? Answer: A fire.
  38. I’m not alive, but I can grow; I don’t have lungs, but I need air; I don’t have a mouth, but water kills me. What am I? Answer: Fire.
  39. I am taken from a mine, and shut up in a wooden case, from which I am never released, and yet I am used by almost every person. What am I? Answer: Pencil lead/graphite.
  40. The more you take, the more you leave behind. What am I? Answer: Footsteps.
  41. I can fly without wings. I can cry without eyes. Wherever I go, darkness follows me. What am I? Answer: A cloud.
  42. What comes once in a minute, twice in a moment, but never in a thousand years? Answer: The letter “M.”
  43. I speak without a mouth and hear without ears. I have no body, but I come alive with the wind. What am I? Answer: An echo.
  44. I’m not alive, but I can grow; I don’t have lungs, but I need air; I don’t have a mouth, but water kills me. What am I? Answer: Fire.
  45. What has keys but can’t open locks? Answer: A piano.
  46. You see a boat filled with people. It has not sunk, but when you look again you don’t see a single person on the boat. Why? Answer: All the people were married, so there were no single people on the boat.
  47. I am always hungry. I must always be fed. The finger I touch will soon turn red. What am I? Answer: Fire.
  48. I can be cracked, made, told, and played. What am I? Answer: A joke.
  49. I have keys but can’t open locks. What am I? Answer: A keyboard.
  50. I have keys but open no locks. What am I? Answer: A piano.
  51. What has keys but can’t open locks? Answer: A computer keyboard.
  52. I’m not a bird, but I can fly through the sky. I’m not a river, but I’m full of water. What am I? Answer: A cloud.
  53. I’m not alive, but I can grow. I don’t have lungs, but I need air. What am I? Answer: A fire.
  54. I am not alive, but I can grow; I don’t have lungs, but I need air; I don’t have a mouth, but water kills me. What am I? Answer: A fire.
  55. I’m not alive, but I can grow; I don’t have lungs, but I need air; I don’t have a mouth, but water kills me. What am I? Answer: Fire.
  56. I am taken from a mine, and shut up in a wooden case, from which I am never released, and yet I am used by almost every person. What am I? Answer: Pencil lead/graphite.
  57. The more you take, the more you leave behind. What am I? Answer: Footsteps.
  58. I can fly without wings. I can cry without eyes. Wherever I go, darkness follows me. What am I? Answer: A cloud.
  59. What comes once in a minute, twice in a moment, but never in a thousand years? Answer: The letter “M.”
  60. I speak without a mouth and hear without ears. I have no body, but I come alive with the wind. What am I? Answer: An echo.
  61. I’m not alive, but I can grow; I don’t have lungs, but I need air; I don’t have a mouth, but water kills me. What am I? Answer: Fire.
  62. What has keys but can’t open locks? Answer: A piano.
  63. You see a boat filled with people. It has not sunk, but when you look again you don’t see a single person on the boat. Why? Answer: All the people were married, so there were no single people on the boat.
  64. I am always hungry. I must always be fed. The finger I touch will soon turn red. What am I? Answer: Fire.
  65. I can be cracked, made, told, and played. What am I? Answer: A joke.
  66. I have keys but can’t open locks. What am I? Answer: A keyboard.
  67. I have keys but open no locks. What am I? Answer: A piano.
  68. What has keys but can’t open locks? Answer: A computer keyboard.
  69. I’m not a bird, but I can fly through the sky. I’m not a river, but I’m full of water. What am I? Answer: A cloud.
  70. I’m not alive, but I can grow. I don’t have lungs, but I need air. What am I? Answer: A fire.
  71. I am not alive, but I can grow; I don’t have lungs, but I need air; I don’t have a mouth, but water kills me. What am I? Answer: A fire.
  72. I’m not alive, but I can grow; I don’t have lungs, but I need air; I don’t have a mouth, but water kills me. What am I? Answer: Fire.
  73. I am taken from a mine, and shut up in a wooden case, from which I am never released, and yet I am used by almost every person. What am I? Answer: Pencil lead/graphite.
  74. The more you take, the more you leave behind. What am I? Answer: Footsteps.
  75. I can fly without wings. I can cry without eyes. Wherever I go, darkness follows me. What am I? Answer: A cloud.
  76. What comes once in a minute, twice in a moment, but never in a thousand years? Answer: The letter “M.”
  77. I speak without a mouth and hear without ears. I have no body, but I come alive with the wind. What am I? Answer: An echo.
  78. I’m not alive, but I can grow; I don’t have lungs, but I need air; I don’t have a mouth, but water kills me. What am I? Answer: Fire.
  79. What has keys but can’t open locks? Answer: A piano.
  80. You see a boat filled with people. It has not sunk, but when you look again you don’t see a single person on the boat. Why? Answer: All the people were married, so there were no single people on the boat.
  81. I am always hungry. I must always be fed. The finger I touch will soon turn red. What am I? Answer: Fire.
  82. I can be cracked, made, told, and played. What am I? Answer: A joke.
  83. I have keys but can’t open locks. What am I? Answer: A keyboard.
  84. I have keys but open no locks. What am I? Answer: A piano.
  85. What has keys but can’t open locks? Answer: A computer keyboard.
  86. I’m not a bird, but I can fly through the sky. I’m not a river, but I’m full of water. What am I? Answer: A cloud.
  87. I’m not alive, but I can grow. I don’t have lungs, but I need air. What am I? Answer: A fire.
  88. I am not alive, but I can grow; I don’t have lungs, but I need air; I don’t have a mouth, but water kills me. What am I? Answer: A fire.
  89. I’m not alive, but I can grow; I don’t have lungs, but I need air; I don’t have a mouth, but water kills me. What am I? Answer: Fire.
  90. I am taken from a mine, and shut up in a wooden case, from which I am never released, and yet I am used by almost every person. What am I? Answer: Pencil lead/graphite.
  91. The more you take, the more you leave behind. What am I? Answer: Footsteps.
  92. I can fly without wings. I can cry without eyes. Wherever I go, darkness follows me. What am I? Answer: A cloud.
  93. What comes once in a minute, twice in a moment, but never in a thousand years? Answer: The letter “M.”
  94. I speak without a mouth and hear without ears. I have no body, but I come alive with the wind. What am I? Answer: An echo.
  95. I’m not alive, but I can grow; I don’t have lungs, but I need air; I don’t have a mouth, but water kills me. What am I? Answer: Fire.
  96. What has keys but can’t open locks? Answer: A piano.
  97. You see a boat filled with people. It has not sunk, but when you look again you don’t see a single person on the boat. Why? Answer: All the people were married, so there were no single people on the boat.
  98. I am always hungry. I must always be fed. The finger I touch will soon turn red. What am I? Answer: Fire.
  99. I can be cracked, made, told, and played. What am I? Answer: A joke.
  100. I have keys but can’t open locks. What am I? Answer: A keyboard.

Enjoy solving these riddles!🙏😊

Categorized in:

Tagged in:

, ,